1999

10 jaar na de ontdekking van het hepatitis C virus. Roger doet een oproep, hij wil hepatitis C patiënten samenbrengen. 6 vrijwilligers – die ook drager zijn – steken de koppen bij elkaar. Het doel is hepatitis C in de media brengen zodat we 70.000 Vlamingen bereiken met de boodschap “Laat je testen”. De ‘Vereniging voor hepatitis C patiënten’ wordt een vzw.

In samenwerking met prof Nevens – hepatoloog UZ Leuven – komt er een persconferentie. De boodschap slaat aan Zo’n 70.000 Belgen lijden aan chronische hepatitis C, vaak zonder het te weten.”

2012

We focussen ons ook op hepatitis B, een naamswijziging wordt doorgevoerd nl ‘Vlaams Hepatitis Contactpunt’.

2014

Nieuwe antivirale middelen tegen hepatitis C zijn meer doeltreffend en hebben minder nevenwerkingen. Na lang wachten is deze behandeling voor iedereen toegankelijk.
Onze vzw moet een andere koers varen. We stoppen – met pijn in ‘t hart – onze ledenactiviteiten, maar blijven actief achter de schermen. Informatie verspreiden wordt onze belangrijkste doelstelling.

2018

NASH (niet alcoholische steatose hepatitis) komt op de voorgrond. NASH is vandaag, wat hepatitis C was in 1999, een onbekende wereld “Een stille, veel voorkomende leverziekte”.

2023

We lanceren onze nieuwe website. 

We blijven een contactpunt voor al wie vragen heeft rond virale hepatitis, NASH en de gevolgen van deze leverziekten. Wij komen op voor preventie, bestrijding en we blijven bij de overheid de belangen van alle hepatitispatiënten behartigen.